sous vide мнения 1

sous vide мнения и съвършени резултати

Главозамайващият прогрес в кулинарното изкуство позволява дори към днешна дата да се откриват нови, неподозирани начини за приготвяне на храната. Освен нестандартните вкусови комбинации, част от най-съвременните технологии е методът „sous vide“. Фантастичните резултати, получени чрез „sous vide“ обаче, са възможни единствено с подходящата за целта техника. Затова водещите в оборудването на професионалните кухни марки намериха начин уредите да се справят и с метода „sous vide“. Така всяка кухня може да постига съвършените резултати, без да инвестира много средства и усилия.

 

Какво представлява „sous vide“?

„Sous vide“ е френски термин, обозначаващ приготвянето на храна във вакуум. Методът е популярен с френското си наименование, защото неговият откривател е французинът Жорж Пралюс. Макар че опитите за приготвяне на храна чрез „sous vide“ датират още от края на 18 век, „sous vide“ е преоткрит през 1974г. и оттогава насам печели все повече привърженици.

sous vide мнения 2

sous vide мнения и характеристика

Принос за това имат реномирани шеф-готвачи от целия свят, които го популяризират чрез своите ресторанти. Фактът, че толкова професионалисти разчитат на метода „sous vide“, означава, че резултатите от него наистина могат да надминат очакванията. „Sous vide“ представлява едно наистина изненадващо нововъведение в кулинарния свят и като такова несъмнено предизвиква любопитството и на професионалистите, и на любителите. За да отговорят на повишения интерес към „sous vide“, някои от най-качествените марки в оборудването на професионалните кухни създадоха уреди, които се справят дори с този вид обработка на храната. Така възможностите и технологиите тръгнаха ръка за ръка, за да направят „sous vide“ разпознаваем и често предпочитан начин за готвене.

Разгледайте нашите предложения за професионално кухненско оборудване

Какво представлява „sous vide“?